You are here

Retele Europene

ENWHP este o organizatie infiintata formal in 1996, care are ca scop introducerea promovarii sanatatii la locul de munca in intreprinderile europene, precum si reducerea impactului imbolnavirilor legate de locul de munca asupra angajatilor din Europa. In prezent ENWHP are peste 40 de membri din cele 28 de tari membre ale Uniunii Europene, care au aderat toti la Declaratia din Luxemburg (principalul document programmatic al ENWHP), si care toti impartasesc viziunea comuna a ENWHP –„angajati sanatosi in organizatii sanatoase”.

ENETOSH are ca obiectiv principal introducerea cunostintelor legate de domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca atat la diferitele niveluri ale sistemului de educatie (educatie primara, secundara, universitara, postuniversitara, doctorala, etc.) cat si in ansamblul sistemului de formare profesionala. Reteaua ofera o platforma bine dezolvata pentru a media schimbul sistematic de cunostinte si experienta privind educatia si formarea profesionala in domeniul sanatatii si securitatii in munca.

EPHA este o platforma europeana activa mai ales in ceea ce priveste furnizarea de suport principalilor decidenti europeni din sfera sanatatii publice, prin activitati de lobby si advocacy. EPHA aduce laolalta organizatii foarte diferite active in sfera sanatatii publice si anume si anume asociatii de pacienti, agentii locale si nationale de sanatate publica, universitati medicale, ONG-uri active in promovarea sanatatii, profesionisti individuali in sanatate publica, dar si alte asociatii ce activeaza in aria sanatatii publice.

ENSP a fost infiintata in anul 1997 prin unirea eforturilor tuturor institutiilor nationale cu activitati semnificative in compaterea fumatului.

GSP este un parteneriat stabilit la nivel international si dedicat promovarii de politici eficiente pentru controlul fumatului in toate statele din lume. GSP reuneste societatea civila si organizatiile neguvernamentale, cat si universitati, ministere ale sanatatii, organizatii interguvernamentale, dar si corporatiile si persoanele active in domeniul controlului fumatului.

Fundatia Romtens a obtinut statutul de membra a GSP, prin Reteaua pentru Prevenirea Fumatului din Romania, in anul 2011.

RPFR este o federatie romana, infiintata in anul 2004 de catre Societatea Romana de Pneumologie, Fundatia Romtens si Asociatia Aer Pur Romania. Cele trei organizatii urmaresc, in principal, prevenirea fumatului si controlul consumului de tutun in Romania si sustinerea organizatiilor guvernamentale in eforturile de limitare a consumului de tutun in Romania, pentru o imbunatatire a starii generale de sanatate a populatiei.

Fundatia Romtens este membru fondator al RPFR (2004).

INCDPM este Punctul Focal in Romania al Agentiei Europene pentru Securitate si Sanatate in Munca.

Fundatia Romtens desfasoara activitati de colaborare in cadrul retelei informale nationale a INCDPM inca din anul 2004.