Fundatia Romtens

Suntem o organizatie care considera ca atat angajatii cat si organizatiile trebuie sa utilizeze intr-un mod cat mai eficace, dar si eficient, relatiile profesionale care se stabilesc intre ei. Credem ca putem contribui si sustine strategiile de dezvoltare a resurselor umane ale organizatiilor romanesti prin programe care sa duca la cresterea competentelor profesionale si a performantelor individuale pentru angajatii romani. Si mai credem ca sanatatea nu este doar un drept stipulat in Constitutia Romaniei, ci este un bun pentru care trebuie sa faca eforturi atat persoanele individuale, cat si angajatorii lor si societatea in ansamblul sau.

Fundatia Romtens este o organizatie neguvernamentala cu 20 de ani de experienta in Promovarea Sanatatii la Locul de Munca fiind prima organizatie romaneasca care a derulat si care deruleaza astfel de activitati si singura organizatie romaneasca membra a Retelei Europene de Promovarea Sanatatii la Locul de Munca.

Ne mandrim cu peste 10 ani de experienta pe parcursul carora am acumulat resurse interne si expertiza, atat nationala cat si europeana, in monitorizare si evaluare de programe, proiecte si initiative. Am evaluat peste 60 de cursuri de formare profesionala (folosind modelul Kirkpatrick), peste 100 de campanii de informare si educare, 10 website-uri, precum si programe de cercetare, politici publice si organizatii ca atare.

Cu privire la fondurile europene disponibile pentru Romania prin instrumentele structurale am elaborat cu resurse interne, si am implementat in perioada 2009-2015, 7 proiecte care au primit finantari prin POSDRU, PODCA si POSCCE in valoare totala de aproximativ 7 milioane de euro cu un grad de absorbtie de peste 90%.

In ultimii 15 ani am organizat cursuri de formare profesionala acreditate, de Autoritatea Nationala pentru Calificari sau de Colegiul Medicilor din Romania, pentru peste 1000 de medici, peste 2000 de angajati, peste 500 de manageri, precum si alte categorii socio-profesionale.

Ne propunem ca si pe viitor sa ne respectam statutul de organizatie de Utilitate Publica, statut pe care l-am dobandit in 2008 prin ordin al Primului Ministru, si sa furnizam si pe viitor servicii la un nivel de excelenta.