You are here

C4 - "Implementarea cursului 2-Medicina Muncii pentru agricultură", 20-25 noiembrie 2017, Bucuresti, Romania

Mon, 11-27-2017

În cadrul activităților de învățare desfășurate în cadrul proiectului AGROSH+, Fundația Romtens, cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie Timișoara, Victor Babeș, a găzduit în București, România, cursul C4 - "Implementarea cursului 2-Medicina Muncii pentru agricultură".

Cursul a avut loc pe o perioadă de 6 zile, 8 ore / zi, între 20 și 25 noiembrie 2017. Au fost alocate 5 zile pentru formare și 1 zi pentru evaluarea cursanților.

Din numărul total de aplicanti au fost selectati 16: 12 participanți de la Fundația Romtens, 2 de la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara Victor Babeș și 2 de la Prolepsis Grecia.

Toți cei 16 cursanți, medici de medicina muncii, au participat la curs, iar 15 dintre aceștia au absolvit etapa de evaluare și au obținut cele 37 de credite acordate de Uniunea Europeană a Specialiștilor Medicali - Consiliul European de Acreditare pentru Educație Medicală Continuă (UEMS-EACCME). Aceste credite sunt acceptate de Colegiul Medicilor din România (care este partener al UEMS-EACCME) și vor fi acordate cursanților în mod similar cu creditele de educație medicală continuă comune.

Cursul a avut 16 module care au tratat diferite aspecte ale Medicinii Ocupaționale pentru lucrătorii agricoli. În timpul celor 5 zile de formare, stagiarii nu numai că au participat la prezentări, dar s-au implicat și prin rezolvarea exercițiilor individuale și colective, prin citirea studiilor de caz și prin discutarea cu formatorii despre problemele legate de medicina muncii pentru lucrătorii agricoli.