You are here

Securitate si Sanatate in Munca

Fundatia Romtens este membra a Rețeaua Europeană pentru Educație și Formare Profesională în Sănătatea și Securitatea Muncii / European Network for Education and Training in Occupational Safety and Health (ENETOSH) inca din anul 2008.

In aceasta calitate organizatia noastra acumulat o experienta vasta in ceea ce priveste elaborarea de programe de formare profesionala si de cercetare in sfera SSM, in implementarea de astfel de programe, precum si evaluarea acestora. Aceasta experienta se traduce prin un numar foarte mare de experti disponibili pentru a organiza cursuri de SSM (medici de medicina muncii, kinetoterapeuti, specialisti SSM, psihologi, experti in evaluare, etc.), un numar foarte mare de materiale de curs precum si de materiale informative.

Astfel Fundatia Romtens este acreditata de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari pentru a derula urmatoarele cursuri:

  • Ocupatia SPECIALIST ÎN DOMENIUL SECURITĂȚII ȘI SĂNĂTĂȚII ÎN MUNCĂ, cod COR 226302 – Autorizatie seria B, nr. 0007887, cu nr. 40/5688/07.08.2014 din Registrul national al furnizorilor de formare profesionala a adultilor;

  • Ocupatia INSPECTOR ÎN DOMENIUL SECURITĂȚII ȘI SĂNĂTĂȚII ÎN MUNCĂ, cod COR 226302 – Autorizatie seria B, nr. 0007888, cu nr. 40/5685/07.08.2014 din Registrul national al furnizorilor de formare profesionala a adultilor;

Fundatia Romtens a derulat nenumarate programe dedicate fie exclusiv domeniului Securitatii si Sanatatii in Munca fie cu componenta de SSM.

Astfel in perioada 2012-2014 organizatia noastra a implementat proiectul „Training course and online OSH resources for line managers (acronim TOOL) / Curs de formare profesională și resurse online pe tema sănătății și securității în muncă pentru managerii de linie (șefii de echipe / de șantiere)”. In cadrul acestui proiect au fost elaborate un curs de formare profesionala precum si o platforma de e-learning dedicate modalitatilor in care companiile pot si trebuie sa organizeze cu expertii de SSM instruirile periodice de SSM dar si instruirile pe teme specifice efectuate de catre expertii SSM.

In perioada 2016-2018 Fundatia Romtens are in implementare proiectul "SSM+ pentru sectorul agricol european - Stimularea creșterii economice în zonele rurale prin creșterea capacității furnizorilor (și beneficiarilor) de servicii de Medicina Muncii și de servicii de SSM" – acronim: AGROSH+. In cadrul proiectului AGROSH+ organizatia noastra va elabora 2 cursuri de formare profesionala dedicate profesionistilor care furnizeaza servicii pentru intreprinderile care lucreaza in sectorul economic Agricultura; acesti profesionisti sunt pe de o parte medicii de medicina muncii iar pe de alta parte specialistii de securitate si sanatate in munca. In plus vor fi elaborate si o platforma de formare profesionala precum si un Ghid destinat managerilor din companii agricole cu privire la cele mai bune metode de gestionare a aspectelor legate de domeniile de medicina muncii si SSM. Mai multe detalii se pot gasi pe website-ul www.agrosh.ro .

In perioada 2017-2019 are in implementare si proiectul "Hub pentru Managementul sigurantei produselor chimice de catre utilizatorii acestora" – acronim: ChemSM-Hub. Obiectivul principal al proiectului este de a dezvolta și furniza cursuri de formare profesionala in domeniul managementului substanțelor chimice (MSC), integrate cu un hub de e-learning și o aplicație mobilă, dedicate în principal angajaților responsabili pentru MSC in randul intreprinderilor care utilizeaza și distribuie produse chimice.

Pentru a obtine o oferta personalizata pentru un program de formare profesionala sau de consultanta in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca pentru compania dumneavoastra va rugam contactati-ne la adresa office@romtens.ro.