Promovarea Sanatatii la Locul de Munca Combaterea Fumatului Sanatate Mintala Asistenta Medicala Primara

Meniu
 


 Contact
Adresa:
Str. Stirbei Voda,
Nr. 107, Bl. 24 C,
Sc. A, Et. 3, Ap. 11, Sector 1, Bucuresti
010108, Romania
Tel:
+40 (0)21 637 3002
Fax:
+40 (0)21 637 3084
E-mail:
office@romtens.ro
 
 

 

10 Octombrie : Ziua Mondiala a Sanatatii Mintale

 

PosterCu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii Mintale, Fundatia Romtens a inceput in aceasta saptamana, in Sibiu, desfasurarea unui program de promovare a sanatatii mintale la locul de munca.

Campania se desfasoara in cadrul proiectului "Dezvoltarea serviciilor de promovare a sanatatii mintale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii in judetul Sibiu la nivelul Centrului de Sanatate Mintala din cadrul Spitalului de Psihiatrie Gh. Preda Sibiu", proiect derulat cu sprijinul Uniunii Europene.

Bazandu-se pe experienta europeană in domeniul promovarii sanatatii mintale la locul de munca, domeniu in continua extindere la nivelul Uniunii Europene, proiectul avand sloganul: „Munceste sanatos! Ai grija să fii voios!", isi propune cresterea nivelului de informare a angajatilor, managerilor si responsabililor cu sanatatea si securitatea muncii din intreprinderi cu privire la aspectele particulare ale locurilor de munca si impactul acestora asupra sanatatii mintale.

Intr-o perioada de mari schimbari la nivel social si economic, programele de promovare a sanatatii mintale la locul de munca ar trebui sa constituie o prioritate pentru angajatori si manageri, care ar trebui sa acorde atentie stresului la locul de munca, altor cauze care determină tulburari psihice la locul de munca si abordarii acestor cauze, obiectivul fiind promovarea unui mediu de lucru sanatos.

Fundaţia Romtens doreşte ca in acest context, sa evidentieze relatia dintre toate aspectele vietii la locul de munca si sanatatea mintala si sa atraga atentia asupra importantei factorilor psiho-sociali la locul de munca si asupra necesitatii de a pastra o stare optima a sanatatii mintale.

Sanatatea mintala si bunastarea sunt componente ale vietii de zi cu zi, sanatatea mintala fiind un element structural esential al starii de sanatate. Sanatatea mintala reflecta echilibrul dintre individ si mediul sau si se afla in legatura cu promovarea bunastarii, cu prevenirea afectiunilor mintale si reabilitarea persoanelor afectate de boli mintale.

Organizatia Mondială a Sanatatii estimeaza ca, de-a lungul vietii, una din patru persoane poate fi afectata de probleme de sanatate mintala. Datele statistice referitoare la problemele de sanatate mintala sunt infricosatoare, in Romania depresia afecteaza mai mult de trei milioane de romani, adica circa 15% din populatie, iar un număr atat de mare de oameni cu afectiuni psihice reprezinta o problema majora a sanatatii publice.

Ziua Mondială a Sanatatii Mintale este un prilej de a atrage atentia asupra cauzelor care pot influenta in sens negativ starea de sanatate a oamenilor si asupra posibilitatilor de a actiona pentru a reduce numarul acestor cauze. Nu trebuie să uitam ca aproximativ 450 milioane de oameni sufera de afectiuni mintale, iar acest numar creste in fiecare zi!

Pastrarea unei bune sanatati mintale trebuie sa devina un deziderat si un mod de a trai.

Va invitam sa va alaturati campaniei „Munceste sanatos! Ai grija sa fii voios!"

 

Pentru mai multe informatii va rugam contactati:

Dr. Simona Berariu
e-mail: promsan_sb@yahoo.com
tel: 0724 508 852

Fundaţia Romtens
Str. Stirbei Voda, nr. 107, bl. 24C, sc. A, et. 3, ap. 11,
sector 1, Bucuresti, cod 010108
Tel: 021 637 3002; Fax: 021 637 3084
e-mail: office@romtens.ro

 


  Copyright © 2001 - 2010 romtens.ro. Toate drepturile rezervate. Realizat de APACHEMEDIA